Studiereis UoC studenten in Cartegena

WILLEMSTAD - Studenten Bouwkunde & Civiele Techniek van de Faculteit der Technische Wetenschappen van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) zullen van 11 tot 19 december in Cartagena verblijven.
 
Tijdens dit bezoek zullen deze studenten werken aan een interventie in de traditionele wijk Getsemani. Dit zullen ze doen gezamenlijk met de studenten Architecture & Design van de Facultad de Artes Integradas van de Universidad de San Buenaventura uit Medellín, San Buenaventura van Cartagena in samenwerking met het lokale FEM- Fundación para la Educación Multidimensional.
 
Getesemani is onderdeel is van de ommuurde stad van Cartagena en ligt op loopafstand van het historische centrum van de stad. Ook is Max Zolkwer, een vertegenwoordiger van het Zuid Amerikaanse architectencollectief Supersudaca als internationale gastdocent aangetrokken om de studenten samen met onze en de lokale docenten te begeleiden. 
 
Cartagena, met haar rijke geschiedenis en prachtige monumenten is de laatste jaren het laboratorium van Zuid Amerika voor wat betreft restauratie van monumenten en stadsdelen. In contrast met de wijken Centro (vergelijkbaar met Punda), San Diego (vergelijkbaar met Scharloo) is Getsemani (vergelijkbaar met Otrabanda), ondanks haar grote hoeveelheid aan monumenten de laatste jaren moderne stedenbouwkundige transformaties ondergaan die het patrimonium aantasten. Desondanks wordt er vanuit de lokale universiteiten en ‘escuela taller’ gewerkt aan een model voor stadsvernieuwing, waarbij participatie van bewoners een grote rol speelt.  
 
Het doel van deze reis is om studenten van de UoC in contact te brengen met buitenlandse studenten uit andere disciplines en om zo gezamenlijk te werken aan een project in de openbare ruimte in een historische context, waar de gebruikers van deze openbare ruimte ook bij worden betrokken.
 
Deze vijfde internationale projectweek schaart zich in het rijtje van een reeks van internationale uitwisselingsprojecten van de Faculteit der Technische Wetenschappen van de UoC met 3 universiteiten te Medellín, die zowel op Curaçao als in Colombia plaatsvonden. De Faculteit der Technische Wetenschappen van de UoC heeft al een aantal jaren een samenwerkings-overeenkomst op het gebied van uitwisseling van studenten, stagebegeleiding e.d. met deze universiteiten in Medellín. Afgelopen week is de Rector Magnificus van de UoC naar Colombia afgereisd om onder andere deze samenwerkingsovereenkomsten te ondertekenen en hiermee het samenwerkingsverband te formaliseren.
 
De reis werd mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van het Prins Bernard Cultuur Fonds, Stichting Monumenten Zorg, de 
Aannemersvereniging en USONA.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.