Kortgeding Bouterse tegen Santokhi sleept voort

PARAMARIBO – Het kortgeding dat president Desiré Bouterse heeft aangespannen tegen VHP-leider Chandrikapersad Santokhi blijft zich voortslepen.
 
Nadat Santokhi de rechter vergeefs wraakte, heeft hij een volgende slag gewonnen. Maar de tegenpartij slaat terug.
 
De raadsvrouwe van president Desi Bouterse, Nailah van Dijk, heeft de eis in de rechtszaak tegen oppositieleider Chandrikapersad Santokhi woensdag aangevuld. Zij eist dat indien Santokhi niet wordt veroordeeld in de zaak, de Verenigde Hervormings Partij (VHP) veroordeeld wordt. De VHP-voorzitter is aangeklaagd vanwege uitspraken over de president die bij het staatshoofd niet in de smaak vielen.
 
"Als de kantonrechter van oordeel is dat Santokhi in de hoedanigheid van VHP-voorzitter gedagvaard moet worden, dan moet de VHP veroordeeld worden." De VHP heeft dinsdag toestemming van de rechter gekregen zich te voegen in de rechtszaak, omdat de rechter van oordeel is dat de partij er belang bij heeft. Het besluit is genomen op basis van artikel 214 van de Burgerlijke Rechtsvordering.
 
De oorspronkelijk eis van Bouterse is dat de VHP-topper komt met een rectificatie. De VHP-voorzitter zei vorig jaar november, tijdens een vergadering van de Pertjajah Luhur in Lelydorp, onder meer dat Bouterse de drugsmaffia van Colombia naar Suriname heeft gebracht.
 
De raadsvrouwe zegt verder tegen de Ware Tijd dat de VHP met een tegenvordering is gekomen. De partij wil dat de president zich verontschuldigt, omdat Bouterse Santokhi en zijn partij in een kwaad daglicht heeft gesteld.
 
Nailah van Dijk, die Desi Bouterse vertegenwoordigt in deze zaak, is advocaat bij Advocatenkantoor van Dijk - Silos in Suriname.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.