Terugvordering dreigt voor Norbert George

WILLEMSTAD - Voormalig medewerker van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) Norbert George kan wellicht op korte termijn een terugvordering van te veel ontvangen salaris tegemoetzien.
 
Hoewel George een bodemprocedure is begonnen tegen het besluit om zijn salaris stop te zetten, zegt minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) dat hij juridisch advies inwint
om terugvordering te eisen van het salaris dat hij ten onrechte
heeft gekregen. ,,Ik wil weten op welk moment en op welke wijze ik terugvordering kan vragen.”
 
Wat de minister betreft hoeft daarbij niet gewacht te worden op de uitspraak in de bodemprocedure, maar dat moet nog juridisch worden uitgezocht.
 
George werkte ongeveer een jaar op contractbasis als manager voor SOAW, van 2011 tot 2012 ten tijde van het kabinet Schotte. In januari 2012 kreeg hij van de Raad van Ministers een aanstelling als projectleider
in een taskforce voor SOAW. George kwam uiteindelijk thuis te zitten, maar ontving nog steeds salaris. In november 2014 werd hem meegedeeld dat dit onterechte was en dat hij moest terugbetalen wat hij te veel had ontvangen. Tegen dat landsbesluit spande George zowel een bodemprocedure als een kort geding aan. 
 
Het Gerecht in Ambtenarenzaken oordeelde onlangs in het kort geding dat hij als contractant, en daarna als projectleider, geen ambtenaar was en dat hij dus aan het verkeerde adres was met zijn zaak. De bodemprocedure loopt nog, maar Van der Horst hoopt dat hij voor de uitspraak al kan gaan terugvorderen. 
 
Antilliaans Dagblad

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.