Feitenonderzoek naar hedging WEB afgerond

ORANJESTAD — Het feitenonderzoek naar hedging bij het Water- en Energiebedrijf Aruba (WEB) is afgerond. Dat bevestigde Energie-minister Mike de Meza (AVP) gisteren.
 
De uitkomst laat nog op zich wachten, maar het lijkt erop dat WEB inderdaad een langlopende prijsafspraak heeft gemaakt, die momenteel zeer nadelig uitpakt voor de Arubaanse consument.
 
Oppositiepartij MEP had om inzage in de contracten van WEB gevraagd, omdat Arubanen benadeeld worden door deze prijsafspraken. Energieprijzen op Aruba zijn de afgelopen periode alleen maar gestegen, terwijl die wereldwijd al sinds de zomer van 2014 dalen. De stijging zou komen door prijsafspraken die WEB voor een periode van drie jaar zou hebben gemaakt. Amigoe schreef hier afgelopen vrijdag uitgebreid over in een interview met de fractievoorzitter van MEP, Evelyn Wever-Croes.
 
Resultaten
 
Andin Bikker (PDR) zegt vanochtend tegen Amigoe dat het onderzoek nog besproken moet worden. In eerste instantie was hem nog niet bekend dat het onderzoek afgerond is. Bikker is voorzitter van de Commissie Overheids-nv’s en Nutsbedrijven en in die functie betrokken bij de hedging. Telefonisch zegt Bikker dat de resultaten van het onderzoek hem nog niet bekend zijn. “De afspraak was dat de betrokkenen eerst inzage zouden krijgen in het rapport voor dit naar de media gecommuniceerd zou worden.”
 
Consequenties
 
Tegen nieuwssite NoticiaCla zegt Energie-minister De Meza dat ‘er goed nagedacht moet worden over de consequenties van het verbreken of wijzigen van het betreffende contract’. WEB heeft de uitkomsten van het onderzoek al wel gezien, maar kan daar nog geen uitspraken over doen. De minister was vanochtend niet bereikbaar voor een reactie.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.