Advocaten maken bezwaar tegen dagvaarding Van der Dijs

WILLEMSTAD — De regiezitting in de zaak Babel tegen de onderneemster Cicely van der Dijs – de verloofde van MFK-Statenlid en tevens voormalig premier Gerrit Schotte – gepland voor aanstaande vrijdag, is verdaagd. De zitting tegen Schotte gaat wel door.
 
Dat zegt OM-woordvoerder Norman Serphos desgevraagd.
 
Van der Dijs’ advocaten (advocatenkantoor Sulvaran & Peterson) hebben in haar zaak een bezwaar ingediend tegen de dagvaarding die ze kreeg. De reden hiervoor is niet duidelijk.
 
Advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran zei gisteren desgevraagd dat de zaak vrijdag hoe dan ook aangehouden zal worden, omdat dit een regiezitting is. Hij reageerde niet op het feit dat de zaak tegen Van der Dijs als een ‘besloten zitting’ op de zittingsrol is toegevoegd. “Het is een regiezitting, dus het wordt niet inhoudelijk behandeld. De rechter zal die dag bepalen wat er daarna gaat gebeuren.”
 
Serphos voegt toe dat het verzoek van Van der Dijs volgende week in een raadzitting (achter gesloten deuren, red.) behandeld zal worden. Aangezien het verzoek na de geplande regiezitting in haar zaak plaatsvindt, moet de regiezitting zelf aangehouden worden. Een nieuwe datum voor haar regiezitting wordt dus na de behandeling van dit verzoek geprikt.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.