Wetswijziging detentie dronken chauffeurs in proces

ORANJESTAD — Justitie-minister Arthurs Dowers heeft in februari een wetswijziging ingediend om dronken chauffeurs die fatale of ernstige verkeersongelukken veroorzaken vast te kunnen houden.
 
Naar aanleiding van het recente drama waarbij een minderjarig meisje omkwam doordat zij werd aangereden door een chauffeur, een agent buiten diensttijd, met teveel alcohol op leeft de discussie in de samenleving.
 
De minister stelt dat hij al langer bezig is met het willen aanpakken van chauffeurs die teveel alcohol nuttigden en als gevolg daarvan een verkeersongeluk veroorzaken dat ernstig of fataal is. “Deze aanvraag voor wetswijziging heeft niets van doen met het laatste ongeluk, maar ik wil een duidelijk signaal afgeven aan de samenleving dat het rijden met een slok teveel op een ernstige zaak is die dramatische gevolgen kan hebben.”
 
De minister wilt dat de wet de mogelijkheid biedt om een persoon met teveel alcohol op die een ongeluk veroorzaakt in voorlopige hechtenis te zetten tot de zaak voor de rechter komt. Hij is in afwachting van de Raad van Advies die, na evaluatie en commentaar, de wetswijziging naar het parlement stuurt. Daar zal hij tijdens een openbare zitting behandeld worden. Vorige week ontstond opschudding toen bleek dat de vrouwelijke agent, die recent een meisje van twaalf jaar doodreed, op vrije voeten kwam. De politie en het OM verklaarden dat ze niet anders konden vanwege restricties in de wet. De maximumstraf die voor het delict staat, is drie jaar. Pas bij een maximumstraf van vier jaar of meer, kan een verdachte vastgehouden worden, zo liet verkeersofficier Jaap Zondervan desgevraagd aan Amigoe weten.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.