'Onderwijsfraudeurs moeten geld terugbetalen'

ORANJESTAD – De twee onderwijsfraudeurs Linda Tromp en Vrimary Quandt moeten de bijna miljoen gulden die zij verduisterd hebben aan de staat terugbetalen. Dat vindt het Openbaar Ministerie.
 
“Het OM dient een ontnemingsvordering in”, laat officier van Justitie Bart Schmitz weten.
 
Of het de ex-medewerkers van Directie Onderwijs ooit lukt om terug te betalen is nog maar de vraag. Volgens de vrouwen hebben zij al het geld dat zij verduisterden uitgegeven.
 
Zo zou Quandt, die tenminste 5,5 ton gulden achterover drukte, voor enkele maanden met haar vader naar Colombia zijn gereisd. Naar eigen zeggen om medische redenen. Tromp stak zeker drie ton in eigen zak. Ze heeft haar familie meegenomen op een cruise. Als de vrouwen niet kunnen betalen, kan de rechter een vervangende hechtenis opleggen van maximaal drie jaar.
 
Quandt en Tromp moeten hun zogenaamde ‘criminele winsten’ inleveren. Ofwel de opbrengst van hun criminele activiteiten min de kosten die ze gemaakt hebben. “Waarschijnlijk gaat het dan alsnog om het totale bedrag, want ze hebben immers geen kosten gemaakt”, zegt Schmitz.
 
Wanneer de ontnemingsvordering precies ingediend wordt, weet Schmitz nog niet omdat het financiële onderzoek nog niet klaar is. Wel is zeker dat dit binnen de wettelijke termijn van twee jaar na het vonnis gebeurt.
 
Vorige week werden Tromp en Quandt veroordeeld tot respectievelijk tien maanden en een jaar gevangenisstraf omdat zijn bijna een miljoen gulden aan valse studieleningen hebben geïnd.
 
Caribisch Netwerk
 
Foto: Jackeliene Geeve

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.