Vergunningen porknokkers ‘druppel op hete plaat’

PARAMARIBO - “De tien vergunningen die de overheid in orde heeft gemaakt voor de illegale goudzoekers, zijn een druppel op een gloeiende plaat, omdat er meer veel meer mannen zijn die een vergunning nodig hebben”, zegt parlementariër Ronny Asabina.
 
Hij reageert op de ontruiming van porknokkers uit het concessiegebied van Rosebel Goldmines ('Roma Pit').
 
Zes goudzoekers zijn dinsdag in verzekering gesteld. Asabina wijst erop dat de goudzoekers geen geloof hebben in de commissie Ordening Goudsector Suriname (OGS), die de taak heeft om onder meer de illegale goudwinning terug te dringen en om georganiseerd ondernemerschap te stimuleren en zo belasting te innen. "OGS heeft hierin gefaald, want er vinden toch zoveel moorden plaats op de goudvelden in Brokopondo. Ook zijn aan veel van de mannen geen werkterreinen toegewezen", benadrukt de parlementariër.
 
OGS-manager Gerold Dompig zegt dat de mannen niet alleen illegaal in het gebied waren, maar illegale activiteiten organiseerden zoals het opzetten van bordelen en danspartijen met muziekbands. "We kunnen de zaken niet meer toestaan en ze moeten nu weg." OGS is dinsdag gestart met de ontruiming van illegale goudzoekers in het Merian-gebied. "Ik had gedacht dat het om vijftig man zou gaan, maar het zijn er tussen honderd en honderdvijftig. Binnen een paar dagen zal het gebied vrij zijn van deze goudzoekers."
 
De Ware Tijd Suriname

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.