Officier van Justitie Autar ontkent beschuldigingen

PARAMARIBO - Officier van justitie Ryan Autar ontkent corrupte handelingen te hebben gepleegd. Zijn zaak is maandag in behandeling genomen door de rechter-commissaris (rc), die zal beslissen of zijn aanhouding rechtmatig is.
 
De krant verneemt uit betrouwbare bronnen dat hij de beschuldiging ook tegenover de rc ontkent. Medeverdachte A.R., die de beschuldiging wel toegeeft, zegt dat Autar wel betrokken is. A.R. zegt dat hij voor het eerst ‘samenwerkt’ met deze officier.
 
Intussen heeft waarnemend procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday op een persconferentie bevestigd dat het koppel wordt verdacht van het ontvangen van steekpenningen. "Er zijn hier gelden geaccepteerd voor het kunnen terugkrijgen van ingevorderde rijbewijzen. Dat betekent dat er zich een heel grote onrechtmatigheid heeft voltrokken, waarbij er sprake is van strijdigheid in handelen met richtlijnen van het Openbaar Ministerie", zei Baidjnath Panday. Hij wilde de bedragen waarom het gaat niet noemen en ook niet de periode waarin de kwestie zich heeft afgespeeld, maar volstond met "enige tijd geleden tot vrij recentelijk".
 
Baidjnath Panday zei ook dat de aanhouding rechtmatig is bevonden door hoofdofficier van justitie, Garcia Paragsingh. Tot nu toe heeft het onderzoek twee personen in beeld gebracht die zijn benaderd om tegen betaling hun rijbewijs terug te krijgen, maar het onderzoek is nog gaande. De pg zegt dat de personen  die hebben betaald om hun rijbewijs terug te krijgen, ook als verdachte zullen worden aangemerkt. Of zij ook zullen worden vervolgd, zal het onderzoek echter nog moeten uitwijzen."Wij kijken naar een Openbaar Ministerie dat door een moeilijke periode gaat, maar wij hebben een opgeheven hoofd en wij willen het niet laten hangen door de wijze waarop wij gepakt zijn geworden. Wij zullen er alles aan doen om daar, waar er in strijd is gehandeld met wet en recht, het aan te pakken", zei de OM-topman.
 
De Ware Tijd

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.