Moszkowicz wil bedrijfsgegevens terug

UTRECHT - De Utrechtse advocaat Yehudi Moszkowicz verdenkt zijn oud-medewerker Michael Snijder van het wegnemen van vertrouwelijke bedrijfsgegevens.
 
Volgens de telg uit de bekende advocatenfamilie wil hij zijn spullen eerst terug voor hij overgaat tot betaling van een afkoopsom.
 
Snijder werkte iets langer dan één maand als jurist bij Moskowicz Advocaten in Utrecht. „Hij werkte daarvoor op Sint Maarten als advocaat en de bedoeling was om hem in dienst te nemen zodat hij daar (op de Antillen, red.) voor mij kon werken”, zegt de Utrechtse advocaat. „In zijn proeftijd heb ik hem echter al te verstaan gegeven dat we de samenwerking niet gingen voortzetten. Hij had geen enkele zaak voor mijn kantoor binnengehaald. Ik heb hem nog één kans gegeven zich te bewijzen, maar besloot de samenwerking kort daarna stop te zetten.”
 
Na het ontslag op staande voet wilde Snijder geld zien van mr. Moszkowicz. Tijdens een rechtszaak in december is een schikking voorgesteld, die overgemaakt zou worden als Snijder de USB-stick met vertrouwelijke bedrijfsgegevens zou retourneren. „Ik kwam er achter dat hij bedrijfsgegevens uit mijn registratiesysteem heeft gehaald en complete stukken heeft gewist. Daar rust mijn intellectueel eigendom op. Pas als ik die terug heb gekregen betaal ik hem uit. Hij heeft echter wel een usb-stick bij mij in de brievenbus gedaan, maar daarop staan vertrouwelijke gegevens van een advocatenkantoor waar hij eerder werkte en persoonlijke bestanden, waaronder foto’s van zijn vriendin. Het kan zijn dat hij de verkeerde heeft afgeleverd, maar daar is hij op gewezen door mij.”
 
Volgende week donderdag dient een kort geding bij de Utrechtse rechtbank. Snijder laat via zijn gemachtigde Joanneke Noordenbos weten dat hij de diefstal van de stukken ontkent, maar wil niet inhoudelijk reageren.
 
De Telegraaf
 
Attorney at law Michael Snijder (1975) was admitted to the bar of the Dutch Antilles and Aruba in 2009. He worked as an attorney at law firm Gibson & Associates in Sint Maarten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.