Agent aangehouden voor fataal ongeval

WILLEMSTAD — Een dronken agent, de man M., werd direct aangehouden na een fataal verkeersongeval afgelopen zondag bij de kruising Weg naar Welgelegen en de Roosendaalweg.
 
Daarbij kwam de 23-jarige scooterrijder Harrison Janga om het leven. Dat meldt de politie.
 
Uit een onderzoek blijkt dat M., de chauffeur van de auto, op de Weg naar Welgelegen richting de Van Eyck van Voorthuizenweg reed, toen hij zonder voorrang te verlenen links afsloeg om de Roosendaalweg in te rijden. De scooterrijder die richting Marchena reed kon het ongeluk niet meer voorkomen en botste tegen de auto. Janga liep hierdoor ernstige verwondingen op aan zijn nek en bezweek vrijwel direct hieraan. De politiearts constateerde ter plekke de dood van de man en het lichaam werd in opdracht van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor lijkschouwing.
 
De bestuurder van een auto, een politieagent in burger, die kennelijk dronken was werd aangehouden. Een uitgebreid onderzoek naar het ongeluk is in volle gang. OM-woordvoerder Norman Serphos liet vandaag in de media weten dat de man extra gestraft zal worden hiervoor, aangezien hij een agent is. Het gerecht houdt altijd rekening met de persoonlijke situatie van een verdachte, in dit geval een agent, en zal hem een hogere straf (ruim 30 procent meer) opleggen vergeleken met een normale burger, liet Serphos weten. Janga is de vijfde verkeersdode van dit jaar.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.