Na 55 jaar verdeling van grond

PARAMARIBO - Het heeft 55 jaar geduurd, maar familie Leysner kan nu overgaan tot verdeling van de grond. Anderen die 40 jaar gewacht hebben, ontvingen zondag hun grondpapieren.
 
Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft 460 grondbeschikkingen uitgereikt aan bewoners van het ressort Lelydorp in het district Wanica.
 
Volgens de bewindsman bestaat een klein deel van de grondpapieren uit bereidsverklaringen, toewijzingsbeschikking en het overgrote deel dat is uitgereikt, is ‘overdracht en verdelingen’. Deze ceremonie vond plaats aan de Craneweg, waar ook de startsein is gegeven voor het verharden van deze straat. 
 
“Het is vandaag inderdaad een grote dag voor u en uw familie. In het nieuws verschijnt er vaak dat de minister grondpapieren tekent. Maar deze minister tekent niet alleen, hij leest voordat hij tekent. En zo zag ik een aanvraag uit 1960 voor een verdeling van een perceel”, vertelt Relyveld aan familie Leysner. 
 
Tijdens de ceremonie heeft een familie ook een beschikking gekregen dat is goedgekeurd voor verdeling. Er was een aanvraag gedaan om het perceel te verdelen over 18 familieleden. “De voorgaande regering heeft jullie beloofd dat vóór de verkiezingen jullie je papieren krijgen. Niets hebben ze gedaan. Deze regering heeft er wel voor gezorgd dat u vandaag uw grondbeschikking in handen krijgt”. Relyveld hield de aanwezigen ook voor dat de percelen zeker vijf maal in waarde zullen stijgen nu de weg verhard wordt.
 
Relyveld merkte op dat het natuurlijk leuk is voor de familie na zolang wachten een beschikking te hebben. “Maar het is minder leuk als je families van een generatie verder ziet die grondpapieren komen ophalen. Mensen hebben zolang gewacht dat ze al zijn overleden”. De RGB minister gaf aan dat hij zijn opdracht gaat blijven uitvoeren om de achterstanden in te lopen. “Het is geen gift maar een recht”
.
Starnieuws Netwerk Suriname

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.