Forensisch rapport over handtekening Helmin Wiels

WILLEMSTAD – 1 Tim Magno gaat zich nog beraden over vervolgstappen naar aanleiding van de uitslagen van twee forensische onderzoeken waaruit blijkt dat er de handtekening van politiek leider Helmin Wiels vervalst was in een document waarin Ivar Asjes als premier werd genoemd.
 
Dat heeft Aubert Wiels, leider van 1 Tim Magno tegenover deze krant verklaard.
 
,,Wij gaan ons eerst richten op de conferentie die voor dit weekeinde gepland staat, daarna zal het partijbestuur over de zaak vergaderen en beslissen wat er gaat gebeuren.”
 
Wiels verklaarde ook op dit moment geen haast te hebben. ,,De regering is op dit moment toch al haar meerderheid kwijt nu Statenlid Melvin Cijntje in het buitenland zit. Wat ons betreft is de regering al gevallen.”
 
De Papiamentstalige ochtendkrant Vigilante schreef gisteren over onderzoeken van twee verschillende forensische bureaus in Nederland en Puerto Rico, waarbij was aangetoond dat de handtekening van de politieke leider was vervalst.
 
Het onderzoek zou door Aubert Wiels zijn aangevraagd. In gesprek met deze krant wilde Wiels niet ingaan op de vraag of de zaak aan de autoriteiten wordt overgedragen en zei dat zijn partij later alle documenten over deze zaak naar de pers zal sturen.
 
Antilliaans Dagblad
 
Foto: Anneke Polak

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.