Nog geen aangifte Surinaamse Bank van fraude creditcards

PARAMARIBO - De Surinaamsche Bank (DSB) heeft nog geen aangifte gedaan van de fraude met creditcards die ongeveer twee weken geleden aan het licht kwam.
 
Dat heeft woordvoerder Humprey Naarden van de politie woensdag tegen de Ware Tijd gezegd.
 
De afdeling Fraude heeft volgens Naarden geen aangifte binnen gekregen. De woordvoerder legt uit dat het aan de bank zelf is om te beslissen wel of geen aangifte te doen. En omdat het om een diefstal of verduistering gaat kan de politie niet zelf een onderzoek starten. "Er zijn misdaden die ambtshalve vervolgbaar zijn, ook al wil de benadeelde of het slachtoffer geen aangifte doen. Een voorbeeld is een steekpartij. Ook al wil het slachtoffer vanwege welke reden dan ook geen aangifte doen, dan kan de politie in afstemming met het Openbaar Ministerie toch een onderzoek starten en de dader eventueel vervolgen", aldus Naarden.
 
Vorige week zondag merkte korpschef Tjin Liep Shie in het radioprogramma Welingelichte Kringen op dat hij had begrepen dat de bank wel aangifte zou willen doen. Een verklaring waarom het niet is gebeurd kan zijn dat de fraudepleger is overleden.
 
Ongeveer twee weken geleden werd bekend dat er bij de DSB-bank fraude met creditcards was gepleegd, mogelijk ter waarde van vier miljoen US Dollar. In een verklaring heeft de bank gezegd het 'incident' onder de aandacht van de Raad van Commissarissen te hebben gebracht. Ook de Centrale Bank van Suriname is op de hoogte gebracht.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.