Relyveld reikt honderden grondbeschikkingen uit

PARAMARIBO - Het toekennen aan Surinamers van hun rechtszekerheid gaat onverkort verder. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft op vrijdag simultaan in drie districten grondbeschikkingen uitgereikt.
 
In Wanica heeft de bewindsman 365 grondbeschikkingen overhandigd. In Nickerie werden er 100 grondbeschikkingen uitgereikt en aan de Sawarieweg in Para waren het 200 grondbeschikkingen.
 
In Nickerie liet de minister zich vertegenwoordigen door minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Na jarenlang wachten waren de blijde gezichten. Ook was de opluchting bij degenen die een grondbeschikking in handen kregen, duidelijk van hun gezichten af te lezen. “Iedereen die daar recht op heeft zal zijn recht ook krijgen”, zei de minister van RGB. “Deze regering houdt van zijn volk en zal blijven werken voor het volk”.
 
Met nu ook een woningbouwfabriek kunnen de nieuwe grondeigenaren thans sneller voorzien worden van een dak boven hun hoofd. “Deze regering stuurt het volk niet letterlijk en figuurlijk het bos in. Deze regering geeft grond die geschikt is voor het doel waarvoor het is aangevraagd”, aldus minister Relyveld. Hij vindt het jammer dat Surinamers onnodig zo lang hebben moeten wachten op hun grondpapieren.
 
De nieuwe grondeigenaren zijn de minister zeer dankbaar, omdat zij zien dat deze minister in allerijl werkt om de Surinaamse burger te voorzien van een stukje rechtszekerheid, zegt het ministerie in een persbericht.
De districtscommissaris van Para, John de la Fuente, is zeer onder de indruk van het tempo en het record aantal grondbeschikkingen, dat door minister Relyveld is uitgereikt.
 
The Suriname Herald
 
Foto: Minister Steven Relyveld reikt honderden grondbeschikkingen uit. Foto RGB

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.