Eerste groep afgestudeerden digitale masteropleidingen talen UoC

WILLEMSTAD - In september 2013 is de Algemene Faculteit van de UoC gestart met het derde cohort van de masteropleidingen Papiaments, Engels, Nederlands en Spaans.
 
Op verzoek van studenten uit Bonaire en Aruba om deze opleiding ook te kunnen volgen, is besloten de opleidingen simultaan op Curaçao, Aruba en Bonaire aan te bieden. Dit is mogelijk gemaakt dankzij digitale uitzending van de colleges via het online platform Blackboard Collaborate. 
 
De eerste groep van vijf studenten heeft inmiddels de studie afgerond. Het betreft vijf Arubaanse studenten: Maureen Luidens, Zuleika Silva en Ralph Croes (MEd Papiaments), Willem Bant (MEd Spaans) en Endrah Gumbs MEd (Engels). 
 
Het betreft studenten die als scriptiebegeleider prof. Wim Rutgers en Prof. Nick Faraclas (Puerto Rico) hadden. De begeleiding en mondelinge verdediging van de scriptie heeft deels ook via het internet plaats gevonden. Binnenkort zullen er nog meer studenten afstuderen.
 
Deze mijlpaal is tot stand gekomen dankzij nauwe samenwerking tussen diverse personen en instanties op Aruba, Bonaire en Curaçao. Dankzij het welslagen van dit project is de deur geopend voor het aanbieden van meerdere UoC-studies via de digitale weg. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.