Concerns as ‘demonic’ game "Charlie Charlie Challenge" spreads to schools

WILLEMSTAD / PHILIPSBURG--Concerns over what is being referred to as a "demon-summoning game" known as the "Charlie Charlie Challenge" has spread to schools in Curacao and St. Maarten.
 
Several schools have already instructed their students not to play the game on school premises and say they will not tolerate the game being played.
 
The game has been a craze on social media sites lately, including Facebook, and has spread amongst especially high school students in Curacao and St. Maarten.
 
Over the past days several schools have issued a letter to parents on the matter. The schools say they will not tolerate the game being played and they have decided to take strict measures if any of their students are caught playing this game anywhere on the school premises. The schools urge parents to discuss the matter with their children and to be vigilant with the activities in which their children are involved on social media.
 
The game involves placing two pencils on a piece of paper in the shape of a cross, before writing the words yes and no inside the four squares formed by the pencils. Participants must then repeat the words "Charlie, Charlie are you here" and ask questions to which the pencils are said to move. The game is a replica of the well-known Ouija Board Game and involves communicating with an invisible force which causes the pencil to be moved without being touchedThe game has been the craze on social media lately, such as Whattsapp.
 
 
Curacao:
 
Charlie Charlie Challenge nieuwe hype
 
WILLEMSTAD — Ouders klimmen massaal in de pen om scholen te waarschuwen over de Charlie Charlie Challenge. Het spel om geesten op te roepen is ook op Curaçao een hype geworden.
 
Slechts een blad papier en twee potloden, meer heb je niet nodig om de Mexicaanse demon Charlie op te roepen. Daarna kun je je ervaringen delen via sociale media. “Vanmorgen vertelde mijn dochter tussen neus en lippen door dat het spel, als de juf weg is, wordt gespeeld”, vertelt Monique, een bezorgde moeder met twee kinderen op de Albert Schweitzer basisschool. “Ze zei dat ze het helemaal niet leuk vindt dat het spel gespeeld wordt. Als de juf de klas uitgaat pakken haar klasgenoten het papiertje en roepen ze de geest Charlie op. Vervolgens stellen ze allerlei vragen waarna het bovenste potlood richting ja of nee beweegt”, zegt Monique. “Mijn dochter vindt het echt eng. Ze heeft hen gevraagd om ermee te stoppen, maar dat doen ze niet. Een ander kind in haar klas heeft gehuild.”
 
Nadat haar dochter haar over deze rage vertelde zag Monique op de Facebook-pagina DurftevragenCuraçao een link naar een video over de ‘challenge’. “Ik bekeek de video en zag dat het precies was wat mijn dochter vertelde over wat er in haar klas gebeurt. Ik vind het verschrikkelijk. Ze zit nota bene op een christelijke school. Ik heb direct haar juffrouw gemaild. Die wist er niets vanaf. Ze mailde terug dat ze er direct achter aan gaat”, vertelt Monique. “Het is geen spelletje, het gaat om demonen. Kinderen beseffen niet dat het gevaarlijk is. Niet alleen christelijke ouders schrikken als ze ervan horen, ook ouders die niet geloven. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.”
 
Nieuwsgierigheid
 
De zoon van Lonneke Montana zit op het rooms-katholieke Radulphus College. Toevallig vertelde hij haar dat het spel op school wordt gespeeld. “Ik heb mijn zoon uitgelegd wat het is en en uit mijn eigen ervaring met vroeger vertelt dat hij het niet moet doen. Kinderen zijn gevoelig of zelfs overgevoelig. Deze spelletjes kunnen een weerslag op kinderen hebben.” Volgens Lonneke moeten zowel de school als de ouders thuis voorlichting geven over de gevaren van de Charlie Charlie Challenge. “Op de Marnix School is het bijvoorbeeld al besproken.”
 
In haar puberteit begon Lonneke met glaasje draaien. “Ik zag volwassen mannen door het raam springen al gevolg van het glaasje draaien. Zelf was ik gevoelig voor de dood. Ik werkte een tijdje op een afdeling met terminale patiënten. Ik kon zeggen wanneer iemand dood ging. Dat heb ik ook bij mijn eigen oma en opa voorspeld. Als kinderen nieuwsgierig zijn, zijn ze moeilijk te stoppen. Er zijn andere ongevaarlijk spelletjes waar ze genoegen mee nemen. Het is de nieuwsgierigheid naar het onbekende wat je ook via een gezonde weg kan bevredigen”, zegt Lonneke.
 
Lisette van Lamoen-Garmers, directeur van het Rooms-Katholieke Schoolbestuur, is niet officieel op de hoogte gebracht van het spel dat nu op scholen en sociale media circuleert. “Wel hebben we de scholen via functionarissen de opdracht gegeven alert te zijn. Het blijft een uitdaging. De mens blijft improviseren en wij moeten constant een weg zoeken om de jongeren op het rechte pad te houden, hen te adviseren, te motiveren en te wijzen op risico’s”, aldus Van Lamoen-Garmers.
 
Op het papier moet je twee lijnen tekenen die een kruis vormen en dan ‘ja’ in de linkerboven- en rechteronderhoek schrijven. In de twee overige hoeken schrijf je vervolgens ‘nee’. Daarna leg je een potlood horizontaal op de lijn en de andere moet op de verticale lijn op het andere potlood balanceren. Dan moet je de volgende zin twee keer luidop zeggen: ‘Charlie, Charlie, can we play?’ en zie je het potlood bewegen.
 
Amigoe
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.