Caricom wil standaard bij registratie bedrijven

PARAMARIBO - Ondernemers moeten overal in het Caribisch Gebied volgens dezelfde regels en moderne procedures een bedrijf kunnen oprichten. De Caricom wil dit jarenlange doel snel invoeren. Hiertoe zijn nationale consultaties begonnen in diverse Caribische landen.
 
"Dit zal zeker ook leiden tot verbetering in het proces in Suriname", zegt Marijke Bhaggoe tegen De Ware Tijd. Ze is vertegenwoordiger van Suriname binnen Caricom.
 
Suriname staat nog altijd laag gerangschikt in het buitenland door de traagheid waarmee een onderneming  kan worden opgericht. Dit wordt in twijfel getrokken door bestuurders in het land. "De lage rankings zijn nog altijd een raadsel. Suriname wordt geprezen door diverse landen voor het snelle, efficiënte registratiesysteem voor bedrijven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken", benadrukt Bhaggoe.
 
Zij voegt eraan toe dat het land vooral de laatste jaren enorme stappen voorwaarts heeft gezet als het gaat om de duur voor het oprichten van een bedrijf. Desondanks beaamt zij dat het imago van Suriname verbeterd zal worden met een standaardsysteem voor heel het Caribisch Gebied. "De bedoeling is af te komen van al dat papierwerk. Bedrijven moeten via het internet, van waar dan ook ter wereld, kunnen worden opgericht."
 
Bhaggoe legt verder uit dat deze stap een essentieel onderdeel is van de eenwording van de economieën van de Caricomlanden. "Het is een proces van jaren, omdat het niet eenvoudig is om de systemen van een land te veranderen. Alle landen moeten eerst overeenkomen welke procedures gehanteerd zullen worden. Daarnaast komt wetgeving aan te pas", aldus de topambtenaar van het ministerie van Handel en Industrie.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.