Solains Tomasa wint AJV-scriptieprijs 2015

WILLEMSTAD - Maandag 22 juni 2015 heeft de Antilliaanse Juristen Vereniging voor de 6e keer de AJV-scriptieprijs voor de beste bachelorscriptie uitgereikt.
 
Zestien studenten van de rechtenfaculteit van de University of Curacao kwamen voor de prijs in aanmerking nu hun bachelorscriptie met het cijfer 8 of hoger is beoordeeld. Van de zestien scripties heeft het bestuur van de AJV een shortlist van 3 scripties gemaakt, die zij het beste vindt door de behandeling van de onderzoeksvraag en het op een heldere en correcte manier verslag doen van dat onderzoek. 
 
Winnaar is geworden Solains Tomasa met haar scriptie ‘Dominus Litis: de macht van de officier van justitie binnen het strafproces nader bekeken’.
 
Tomasa beschrijft op heldere wijze de positie en bijzondere rol van de officier van justitie binnen ons rechtssysteem en de maatschappij. Ook de keuzemogelijkheid die de officier van justitie heeft om in bepaalde gevallen wel en in andere gevallen niet tot vervolging over te gaan wordt uitgebreid besproken. ‘En indien de officier van justitie niet tot vervolging overgaat, welke rechtsmiddelen staan de burger open?’ De scriptie is een goed handboek voor een ieder die meer wil weten over het functioneren van het openbaar ministerie en de officier van justitie in het bijzonder. 
 
De andere twee scripties waren die van Marjo Nederlof met haar scriptie ‘Strafhonger of een beetje trek’ en Hilary Straal met haar scriptie Bestuurdersaansprakelijkheid in relatie tot fiscale bestuurdersaansprakelijkheid en de ketenaansprakelijkheid in de bouwsector’.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.