Aruba eist diepgaand onderzoek naar dood Mitch Henriquez in Den Haag

THE HAGUE - De dood van een 42-jarige Arubaan die zaterdag was opgepakt bij een festival in Den Haag heeft “de Arubaanse samenleving zeer geschokt”. Dat zegt de oppositie op Aruba, de Electorale Volksbeweging (MEP).
 
De partij schreef een brief aan het Nederlandse kabinet waarin zij eist dat er “een diepgaand onderzoek” komt.
 
De Arubaan Mitch Henriquez is gearresteerd bij het festival Night at the Park in den Haag. Volgens het Openbaar Ministerie is hij opgepakt omdat hij riep dat hij een wapen had. Justitie: “Onderweg naar het politiebureau werd hij onwel. De agenten startten met reanimatie en een ambulance bracht de man in zeer kritieke toestand over naar het ziekenhuis.”
 
In het ziekenhuis overleed hij. Het Openbaar Ministerie en de Rijksrecherche zijn een onderzoek begonnen naar een mogelijk verband tussen het optreden van agenten bij de aanhouding en het kort daarop onwel worden van Henriquez. De man verzette zich volgens het OM tegen zijn aanhouding, waarna de politie geweld gebruikte om hem naar het politiebureau te brengen. De man zou hebben geroepen dat hij een wapen had. Volgens het OM bleek hij op het moment van zijn arrestatie echter niet over een wapen te beschikken.
 
De nabestaanden van Henriquez zeggen dat hij is overleden door hardhandig optreden van de politie.
Henriquez was in Nederland op familiebezoek.
 
De Rijksrecherche is op zoek naar getuigen en mensen die mogelijk de aanhouding hebben gefilmd. De Rijksrecherche onderzoekt alle gebeurtenissen vanaf de eerste melding tot en met het onwel worden. Om er zeker van te zijn dat dit beeld inderdaad volledig is, willen de Rijksrechercheurs die belast zijn met het onderzoek graag in contact komen met mensen die zaterdagavond rond 21.45 uur ter hoogte van de ingang Veluweplein getuige zijn geweest van de aanhouding. Ook is de Rijksrecherche op zoek naar mensen die de aanhouding gefilmd hebben.
 
 
Brief MEP
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.