Familie van Mitch Henriquez distantieert zich van advocaat die Staat aansprakelijk stelt

THE HAGUE - De familie van de overleden Mitch Henriquez distantieert zich van de Arubaanse advocaat Edwina Henriquez die zegt dat de familie de Staat der Nederlanden aansprakelijk stelt voor de gevolgen van de dood van de man.
 
Dat laat de familie in een verklaring weten (zie onder).
 
De advocaat zei dat donderdag tegen NRC Handelsblad. Ze zei te handelen namens de familie, maar die ontkent dat nu. Bij de aansprakelijkstelling zou het onder meer gaan om gederfde inkomsten voor familieleden van Henriquez zoals zijn moeder die afhankelijk was van de inkomsten die haar zoon binnenbracht. Henriquez had overigens geen vast werk, en woonde sinds zijn scheiding bij zijn moeder in. Daarnaast laat hij de zorg van drie kinderen na, een dertienjarige zoon, en twee geadopteerde kinderen.
 
Een andere eis die de familie volgens de advocaat had gesteld, dat Nederland de kosten betaalt van de begrafenis en van het overbrengen van het stoffelijk overschot van Henriquez naar Aruba, is inmiddels wel ingewilligd. De gemeente Den Haag zal ervoor zorgen dat die vergoed worden, zo heeft een woordvoerder bevestigd.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.