Bodemzaak moet dwaling South Beach Lounge uitwijzen

ORANJESTAD — De strijd tussen South Beach Lounge en hotel Radisson omtrent geluidsoverlast is nog niet gestreden. Radisson-advocaten Jonathan Steward en Darin Crouch zijn ‘verbaasd’ en ‘teleurgesteld’ over de uitspraak van de rechter om te onderzoeken of de advocaat van South Beach gedwaald heeft.

De bareigenaar zou door zijn advocaat niet op de hoogte zijn gesteld van de voorwaarden waaraan de geluidsmetingen moeten voldoen.

South Beach Lounge heeft de zaak omtrent geluidsoverlast gewonnen heeft van hotel Radisson. De directeur van de bar, Ishwar Daryanani, stelde in een persbericht dat zij de 12.000 florin aan geluidsboete niet meer hoefden te betalen, omdat de geluidsmetingen onrechtmatig en niet volgens de eerder gestelde afspraken zijn verlopen. Na een gesprek met Radisson-advocaten Crouch en Steward en inzage in het complete vonnis van het kort geding, blijkt de zaak toch anders te liggen.
 
Overeenkomst
 
Uit het vonnis blijkt dat South Beach Lounge vooralsnog de boete voor geluidsoverlast niet hoeft te betalen. Advocaat Crouch legt uit: “Wij hebben in maart metingen gedaan bij South Beach en het Hard Rock Café. Beide clubs bleken ver boven de 90 decibel te zitten. We spanden een rechtszaak aan waarin we uiteindelijk onderhandeld hebben over de vaststellingsovereenkomst. In deze overeenkomst staat omgeschreven aan welke voorwaarden de geluidsmetingen moeten voldoen. De rechter, alsook de betrokken advocaten hebben deze voorwaarden gelezen en ondertekend.”
 
Gedwaald
 
In de vaststellingovereenkomst die deze krant bezit, staat omschreven dat de geluidsfrequentie niet de 90 decibel mag overschrijden en dat deze gemeten mag worden één meter vanuit de speakers van South Beach Lounge. Maar nu stelt de bareigenaar dat zij niet op de hoogte waren van deze voorwaarden en dat hun voormalig advocaat zou hebben gedwaald. De nieuwe South Beach Lounge advocaat, Benvida de Sousa, bevestigt dit. “De advocaat heeft de overeenkomst getekend, maar mijn cliënt niet op de hoogte gesteld van de daadwerkelijke inhoud. Daar hebben wij bewijs van.” Wat dit bewijs precies is legde de Sousa niet uit.
 
Zuiver
 
De betaling van de geluidsboete is uitgesteld, totdat een bodemzaak heeft uitgewezen dat er daadwerkelijk gedwaald is. Daarnaast moet er worden gekeken of de vaststellingsovereenkomst op redelijke en billijke wijze tot stand is gekomen. Advocaat De Sousa stelt namelijk dat de Radisson-advocaten deze overeenkomst met opzet hebben gemaakt. “Als je vanuit de speaker meet, zit je al snel boven het gestelde aantal decibel.” De rechter heeft besloten dat er voorlopig alleen geluidsmetingen mogen worden verricht, één meter vanaf de aangewezen perceelgrens. Steward en Crouch zijn hier beiden niet blij mee. “Wij willen een zuivere meting doen. Als we bij de perceelgrens gaan meten, weten we nooit of we ook geluid meenemen van bijvoorbeeld het Hard Rock Café. Dit zou wederom tot een zaak kunnen leiden. Alleen vanuit de speakers kunnen we eerlijk meten of de club boven het voorgeschreven aantal decibel zit.”
 
Gevaar
 
Volgens de Radisson advocaten is het recht met deze uitspraak in gevaar gebracht. Advocaat Crouch: “Wij zijn verbaasd en teleurgesteld. We dachten dat de rechter, die bij alle voorgaande zaken aanwezig is geweest, deze show niet zou toestaan.” Advocaat Steward vult hierbij aan: “Ik ben doodsbang om nog eens een vaststellingovereenkomst aan te gaan. We hebben gemeten zoals dat in het procesverbaal is opgenomen en waar de rechter en ook hun advocaat voor hebben getekend. Straks kan iedereen zeggen dat er gedwaald is om zo onder de gemaakte afspraken uit te komen. Dat is een gevaar voor het recht.”
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.