Veel vragen over dubbele nationaliteit Surinamers

DEN HAAG - De in Hoofddorp gevestigde advocaat Soerin Jankie zegt overspoeld te worden met vragen van Surinaamse Nederlanders over de mogelijkheid de dubbele nationaliteit aan te nemen.
 
Jankie zegt ook vanuit Suriname gebeld te worden, aldus de advocaat in gesprek met de Ware Tijd.
 
De Hoge Raad heeft op 26 juni aan een Surinaamse Nederlander zowel de Surinaamse als de Nederlandse nationaliteit toegekend. Die uitspraak heeft invloed op duizenden anderen die gebruik willen maken van deze dubbele nationaliteit.
 
Hij wil benadrukken dat alleen degenen die vanuit de Nederlandse nationaliteit een verzoek tot naturalisatie tot Surinamer indienen in aanmerking komen voor een dubbele nationaliteit. Zij verliezen bij naturalisatie tot Suriname hun Nederlandse nationaliteit niet. "Je moet je dan wel hoofdverblijf in Suriname hebben. Dat betekent dat je je moet vestigen in Suriname".
 
Het zijn volgens Jankie de volgende drie  groepen die in aanmerking komen: personen die in Suriname zijn geboren, die vijf jaar voor hun meerderjarigheid onafgebroken in Suriname hebben gewoond of gehuwd zijn met iemand die de  Surinaamse nationaliteit bezit. "Het gaat dus om mensen met een duidelijke en bijzondere band met Suriname."
 
Als je tien jaar in Suriname woont loop je het risico je Nederlandse nationalitiet kwijt te raken. Dus je moet ruim voor deze periode weer terugkeren en vestigen in Nederland, zegt de advocaat. Hij benadrukt dat iedere situatie verschilt dus is het goed om eerst goed uit te zoeken wat je rechten en verplichtingen zijn. "Neem geen overhaaste beslissingen", waarschuwt hij.
 
Bron: De Ware Tijd

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.