Directeur Energie Bedrijven Suriname uit functie gezet

PARAMARIBO - Minister Regillio Dodson (Natuurlijke Hulpbronnen) deelt via een persbericht officieel mee dat waarnemend directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Willy Duiker per onmiddellijk ontlast is uit zijn functie.
 
Dit zal het geval zijn totdat het resultaat van het strafrechtelijk onderzoek bekend is. 
 
De verklaring van Dodson luidt: 
"De regering Bouterse-Adhin staat voor een eerlijke economie waarbij elke Surinamer zich kan ontplooien en ontwikkelen. In dit kader vormt de garantie van de energievoorziening voor zowel de burgers als ondernemers een belangrijke basisaspect.
 
De afgelopen tijd is veel ruis ontstaan in de gemeenschap, omtrent de manier hoe wordt omgesprongen met haar energiebelangen. Dit komt door structureel gebrek aan controle op de bedrijfsvoering en transparantie binnen de NV EBS.
 
Naar aanleiding van de resultaten van het CLAD onderzoek, welke via het ministerie van Financiën heeft plaatsgevonden, heeft de waarnemend procureur-generaal Mr. Roy Baidjnath Panday het nodig geacht een strafrechtelijke onderzoek in te stellen naar enkele bevindingen uit het rapport. 
 
In het belang van het onderzoek door de procureur-generaal heeft de minister van Natuurlijke Hulpbronnen het correct geacht om de wnd. algemeen directeur van de N.V. Energie Bedrijven Suriname, dhr. E.W. Duiker, per onmiddellijke ingang te ontlasten van zijn werkzaamheden totdat het resultaat van het strafrechtelijk onderzoek bekend is.
 
Transparantie en openheid inzake de ontwikkelingen binnen de NV EBS staan hoog in het vaandel van de regering cq de minister van Natuurlijke Hulpbronnen.
 
Wij zijn ervan overtuigd dat deze stap zal bijdragen tot een vlot en ongestoord verloop van het strafrechtelijk onderzoek."

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.