VBC: Vertrek Asjes geeft verkeerd signaal

WILLEMSTAD — De VBC (Vereniging Bedrijfsleven Curaçao) vindt dat er door het aftreden van premier Ivar Asjes sprake is van politieke en bestuurlijke instabiliteit.
 
“Deze ontwikkeling geeft een verkeerd signaal af en draagt niet bij aan de financiële en sociaal-economische vooruitgang van Curaçao.”
 
Dat laat de VBC weten in een persbericht. “Gezien het feit dat het niet de eerste keer is dat een minister in dit kabinet aftreedt en vervangen wordt, draagt deze gebeurtenis bij aan de opvatting dat sprake is van politieke en/of regeerinstabiliteit.”
 
De VBC vervolgt: “De wereldwijde ervaring toont aan dat bestuurlijke instabiliteit de onzekerheid en niet duurzaamheid vergroot en tot omstandigheden leidt die niet ten goede komen aan economische groei en vergroten van de welvaart. Op Curaçao is dit niet anders. Naar het oordeel van de VBC is het geen toeval dat de afgelopen jaren sprake geweest is van marginale economische groei en zelfs krimp.
 
Mede vanwege de optredende regeerperikelen treedt discontinuïteit in beleid en uitvoering op. Het vertrouwen wordt hiermee aangetast. Zoals bekend zijn bonafide investeerders niet geneigd om investeringen te doen in een omgeving die zich kenmerkt door gebrek aan voldoende vertrouwen.”
 
Eerder deze week, voor het vertrek van Asjes, liet de VBC in haar jongste nieuwsbrief al weten de verdeeldheid in de coalitie niet bevorderlijk te vinden voor economische groei,
 
 
About the VBC:
 
 
The Curaçao Trade and Industry Association (VBC - Vereniging Bedrijfsleven Curaçao) is the representative body of the Curaçao business community. .The VBC was established by employers on 24 July 1944.The goal of VBC is to protect the interests of its members allowing them to fulfill their role in the community in the best possible way.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.