Ivar Asjes bereid om in overheidsdienst te treden

WILLEMSTAD — Ivar Asjes is bereid om in overheidsdienst te treden nu hij premier-af is. Dat meldt hij op zijn Facebook-pagina naar aanleiding van een publicatie in het Antilliaans Dagblad vanmorgen.
 
Dit maakt voor hem de weg vrij om de functie van sector-directeur, die hem toebehoort, te bekleden.
 
Nadat Asjes in 2011 mee heeft gedaan aan een open sollicitatieprocedure voor topfuncties in het ambtenarenapparaat, is hij benoemd tot sectordirecteur Publieke Dienstverlening bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD). Hij heeft de functie echter nooit opgeëist vanwege zijn werkzaamheden in het parlement en daarna als premier.
 
“Conform de wet hebben we in die tijd een verzoek ingediend beroepende op de zogenaamde ‘Regeling Vakantie en Vrijstelling van Dienst Ambtenaren’ voor ‘vrijstelling van dienst, zonder behoud van inkomen’ voor de periode die we als parlementariër/minister fungeerden”, schrijft Asjes op Facebook.
 
“Nu er een eind aan deze periode is gekomen kunnen we, conform de geldende regels, thuis zitten en een salaris innen (overbruggingstoelage) voor twee jaar, maar iedereen die ons kent weet dat we werkers zijn. Om die reden hebben we een verzoek bij de overheid ingediend om te werken voor ons salaris en om de gemeenschap te dienen via onze functie in het ambtenarenapparaat”, aldus Asjes. De functie die op papier aan Asjes toebehoort, wordt sinds september 2014 op interim-basis door Artoir Herrera bekleed.
 
Asjes was lid en voorzitter van de Staten van 2010 tot 2013. Hij werd op 7 juni 2013 beëdigd als premier. Op maandag 31 augustus nam hij zijn ontslag nadat de fractie van zijn partij Pueblo Soberano het vertrouwen in hem opzegde.
 
Bron: Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.