Goisco schakelt advocaat in

WILLEMSTAD — Groothandel Goisco heeft een advocaat in de arm genomen vanwege ‘belaging’ door arbeidsinspecteurs van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw).
 
Goisco wil onder meer dat het ministerie excuses aanbiedt voor de negatieve berichtgeving in de media.
 
Goisco werd een paar weken terug bezocht door een paar inspectiefunctionarissen. Volgens het bedrijf gebruikten deze functionarissen de media om Goisco in een kwaad daglicht te stellen. Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia zei gisteren dat ze niet van plan is om excuses aan te bieden. Ze gaat daarentegen het inspectieteam uitbreiden en de controles intensiveren. Ook instanties die overheidssubsidie ontvangen, worden voortaan gecontroleerd op misstanden op de werkvloer.
 
Eerder verklaarde de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) dat het erop lijkt dat er een hetze tegen het bedrijfsleven wordt gevoerd. Door de pers bij de controles te betrekken wordt er een show van gemaakt. Volgens de VBC verslechtert dit het investeringsklimaat op Curaçao en is het niet goed voor de werkgelegenheid en de welvaart. De vereniging doet dan ook een dringend beroep op de minister om een eind te maken aan deze ‘hoogst ongewenste ontwikkeling’. Volgens de minister schakelt haar ministerie de pers niet in bij controles. Als mensen lucht krijgen van de controles en dan de media inschakelen, is dat volgens haar hun zaak.
 
De VBC vindt ook dat in geval van controle minimaal moet worden afgesproken wanneer die zal plaatsvinden en wat het object van de controle zal zijn. Daar is de minister het niet mee eens. “We gaan geen enkele ondernemer van te voren inlichten dat we een controle gaan uitvoeren”, zei de minister beslist.
 
Het doel van de controles is om te zien of werknemers goed worden behandeld en om te controleren of de werkgever zich houdt aan de arbeidswetgeving.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.