Camelia-Römer doet aangifte bij politie na aanval

WILLEMSTAD – Minister Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft aangifte gedaan bij de politie, nadat zij tijdens de opening van de Living Expo vorige week door een Nederlandssprekende ondernemer werd aangevallen.
 
De minister werd in de rug geslagen, wat zorgde voor opzwelling en blauwe plekken in de rug. De dag na de aanval had ze ook last van stijve gewrichten, aldus de minister op Radio Mas vanochtend. Ze is eerst naar haar huisarts gegaan en deed later aangifte bij de politie.
 
De minister werd benaderd door ‘een ondernemersstel van Pietermaai’ die haar wilden aanspreken op bepaalde zorgpunten en herhaalden daarbij steeds wat zij allemaal hadden bereikt voor die wijk en de omgeving. De manier waarop was echter onacceptabel, aldus de minister.
 
“Er werd steeds onderscheid gemaakt tussen wij Antillianen en zij Nederlanders. Ik probeerde hen steeds duidelijk te maken dat wij elkaar hier op het eiland niet op een dergelijke manier behandelen, maar tevergeefs. Ik merkte op een gegeven moment op dat wij niet op een fatsoenlijke manier met elkaar konden praten, en dus besloot ik van het gesprek weg te lopen. Terwijl ik wegliep, voelde ik dat iemand mij in de rug sloeg/duwde. Ik werd door een collega van jullie (een persmedewerker) geholpen, die de agressieve ondernemer van mij wegduwde. Daarna werd ik door mijn mensen (lijfwachten) in veiligheid gebracht.”
 
Deze aanval zorgde voor veel commotie in de samenleving, zeker gezien het feit dat de veiligheid van politici veel beter zou moeten zijn na de moord op parlementariër Helmin Wiels in mei 2013. De overheid zal hierover vergaderen, terwijl de politie deze zaak onderzoekt.
 
Na het nieuws over het incident werd er druk gespeculeerd over de mogelijke daders. Zo is de naam van Jan Peltenburg gevallen. Hij wijst dit echter van de hand. Zijn advocaat werkte bij het sluiten van de krant aan een persbericht hierover.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.