President Hoge Raad bij Arubaans parlement

ORANJESTAD — De president van de Hoge Raad der Nederlanden, Maarten Feteris, is op werkbezoek op de Caribische eilanden en maakte gisteren ook kennis met Aruba.
 
De Hoge Raad is het hoogste orgaan in het Koninkrijk der Nederlanden op justitieel gebied en behandelt civiele en strafzaken in cassatie van alle landen binnen het Koninkrijk.
 
Het kantoor van de Hoge Raad bevindt zich in Den Haag. De Hoge Raad is tevens belast met de supervisie van justitiële eenheden en ontwikkelingen op justitieel terrein.
 
Feteris werd vergezeld door de president van het Gemeenschap Hof in Nederland, Evert van der Poel. Tijdens hun kennismakingsbezoek werden ze ontvangen door vicevoorzitter van het parlement Chris Dammers en enkele parlementariërs, zoals Desiree de Souza-Croes (AVP), Lorna Jansen-Varlack (AVP), Chris Romero (MEP) en Andin Bikker (PDR). Dammers liet na afloop weten dat tijdens het bezoek werd gesproken over de aankomende belastinghervormingen en de ontwerp-Landsverordening begunstigbeleid. Ook werd gesproken over de beperkingen die Arubaanse advocaten ondervinden in Nederland als ze daar zaken in cassatie behandelen. Feteris zei dat Arubaanse advocaten moeten worden gecertificeerd, aldus Dammers. Dat moet worden geregeld via een wetswijziging, waar nu al twee jaar aan wordt gewerkt. Ook de modernisering van de Landsverordening administratief bestuursrechtspraak kwam aan bod. Feteris en Van der Poel zegden hun medewerking toe om deze veranderingen snel te kunnen doorvoeren. Tijdens het bezoek werd het voorstel gedaan om een bijzondere commissie te installeren die hierop kan toezien.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.