200 mensen in Suriname tot Surinamer genaturaliseerd

PARAMARIBO - 200 vreemdelingen mogen van De Nationale Assemblee genaturaliseerd worden tot Surinamer. De wetten ingediend door het ministerie van Justitie en Politie zijn dinsdag met algemene 34 stemmen goedgekeurd. De wetten zijn technische behandeld.
 
Over beleidskwesties rond naturalisatie zal de volgende week verder worden vergaderd. 
 
Commissievoorzitter Rabin Parmessar (NDP) zei dat het grootste deel (133) van de vreemdelingen dat genaturaliseerd wordt, uit Guyana afkomstig is. Vroeger was China volgens hem de hofleverancier. Nu is er een verandering te merken. Uit Haïti worden 33 personen genaturaliseerd en China 27. De naturalisatie van de volwassenen werkt door op minderjarige kinderen. 71 kinderen krijgen van rechtswege de Surinaamse nationaliteit door de naturalisatie. 
 
Parmessar hield De Nationale Assemblee voor dat meer dan 150 personen die genaturaliseerd worden, een laag opleidingsniveau hebben. Er zijn mensen bij die tussen 16 en 25 jaar gewacht hebben voordat zij genaturaliseerd worden. 91 van de mensen wonen in Paramaribo, 51 in Wanica, 23 in Saramacca, 22 in Commewijne. Alle mensen op de lijst wonen nog in Suriname en zijn in leven. Dit is nagetrokken met het bestand van het Centraal Bureau voor Burgerzaken. 
 
Minister Jennifer van Dijk-Silos verontschuldigde zich voor onder andere naamfouten die in het ontwerp voorkwamen. Commissielid Anton Paal (PALU) wees er op dat in een van de vier wetsontwerpen het gaat om 49 personen, terwijl 50 dossiers ingediend zijn. In de overige drie wetsontwerpen is er sprake van 50 personen. De bewindsvrouw zei dat zij na zal gaan hoe er basale fouten worden gemaakt op het departement. Door een mondelinge akte van wijziging is John Toelsie ook in aanmerking gekomen voor naturalisatie. De Nationale Assemblee heeft in vier uren tijd de wetsontwerpen behandeld en goedgekeurd.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.