Venezuela schenkt 150 woningen aan Suriname

PARAMARIBO - Als voorloper op een structurele samenwerking op het gebied van huizenbouw, zal Venezuela honderdvijftig in dat land geproduceerde woningen aan Suriname schenken.
 
De regering kan dan nagaan in hoeverre de kwaliteit voldoet aan de verlangens van Suriname, zegt president Desi Bouterse. De Venezolaanse huizen kosten per vierkante meter veel minder dan wat gangbaar is in Suriname.
 
Bouterse sprak vrijdag zelfs van een “fantastische prijs” tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Venozolaanse ambtgenoot Nicolas Maduro.
 
Ofschoon de doelstelling van de regering om het huisvestingsvraagstuk de afgelopen vijf jaar significant terug te drukken niet is gelukt, staat dit beleidsvoornemen, aldus het staatshoofd, nog recht overeind. Hij erkent dat de woningen die geproduceerd worden door de Chinese fabriek te La Vigilantia niet de goedkoopste zijn en buiten de beurs van een grote groep woningzoekenden vallen. Bouterse is van oordeel dat banken, zonder de regels overboord te gooien, naar creatieve mogelijkheden dienen te zoeken om mensen die niet in vaste dienst ergens werken te helpen. Deze groep kan vaak genoeg geen zaken zoals loonslips of werkvergeversverklaringen overleggen. Hij noemde als voorbeeld vissers, jagers, gouddelvers en andere kleine zelfstandigen.
 
De regeringsleider erkent dat naast financieringsproblemen een groot gebrek aan bouwrijpe bouwkavels het woningbouwprogramma van de overheid de afgelopen periode heeft gestagneerd. Hij noemde onder andere een project dat met financiering van China zou worden opgezet. De helft van het areaal waar duizend huizen zouden worden gebouwd "is door de Chinezen afgekeurd". Intussen werkt de regering eraan om de komende periode nog meer bouwkavels uit te geven aan burgers. "Nog nooit eerder is er zoveel domeingrond voor het bouwen van huizen aan burgers uitgegeven dan de afgelopen vijf jaar", aldus president Bouterse.
 
Bron: De Ware Tijd

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.