Actieplan MFK voor Marvelyne Wiels

WILLEMSTAD – Oppositiepartij MFK heeft een openbare Statenvergadering aangevraagd om te praten over de manier waarop de premier de aanbevelingen van de ombudsman inzake Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels gaat uitvoeren.
 
In een brief aan Statenvoorzitter Mike Franco schrijft de MFK dat op grond van een motie van 13 augustus, het plan van aanpak uiterlijk binnen twee maanden aan het parlement gepresenteerd moest worden.
 
In de motie die was ingediend door PAIS, Pueblo Soberano, PNP en het onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran werd de minister van Algemene Zaken opgeroepen om zijn verantwoordelijkheid te nemen en de aanbevelingen van Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) op te volgen.
 
Volgens de MFK is er overduidelijk sprake van een strategie om de Gevolmachtigde minister te beschermen. Daarom zijn er geen acties ondernomen, men heeft tijd gewonnen om deze kwestie ook in de ‘put van vergetelheid’ van de coalitie van PAIS, PS, PNP en Glenn Sulvaran te laten verdwijnen.
 
De indieners van het verzoek voor de vergadering willen dat minister Ben Whiteman van Algemene Zaken ook voor de vergadering wordt uitgenodigd. Ook wordt aan de voorzitter gevraagd om het plan van aanpak naar het parlement te sturen.
 
De aanvragers hopen dat het binnen twee weken wordt gehouden.
 
Bron: Antilliaans Dagblad

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.