Geen advies rechters aan gouverneur Holiday Sint Maarten

PHILIPSBURG — Geen van de drie rechters verbonden met het Gerecht in Eerste Aanleg op St. Maarten geeft gouverneur Eugene Holiday advies over de grondwettigheid van de politieke stellingnamen in de huidige impasse tussen het parlement en het kabinet-Gumbs, aldus het gerecht.
 
Het is nog niet bekend of andere rechters van het Gemeenschappelijke Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, St. Maarten en Bonaire, St. Eustatius en Saba betrokken zijn bij de advisering van de gouverneur.
 
Holiday maakte afgelopen vrijdag bekend dat hij ‘een speciaal panel van drie rechters’ van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en van het Constitutionele Hof van St. Maarten had gevraagd om ‘binnen vijf werkdagen advies te geven’ over de wettelijke stellingname met betrekking tot artikel 33 paragraaf 2, artikel 40 paragraaf 2 en artikel 59 van de Staatsregeling.
 
De gouverneur vergaderde vrijdag met alle partijen betrokken bij de impasse om hen te informeren dat hij het ‘raadzaam’ acht om een special panel aan te stellen om dringend advies in te winnen. “Het is duidelijk dat deze politieke impasse, in het belang van het eiland, snel moet worden opgelost”, stelde hij ten slotte.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.