Extra controles langs de kust na schietincident

WILLEMSTAD — De kustwacht voert extra controles uit langs de kust om te voorkomen dat de daders betrokken bij het schietincident afgelopen donderdag, waarbij twee politieagenten zwaargewond zijn geraakt, wegvluchten. Dat bevestigt minister van Justitie Nelson Navarro (Pais).
 
Navarro en korpschef Mauricio Sambo kondigden afgelopen donderdag al tijdens een persconferentie aan, dat de politie extra maatregelen heeft genomen in verband met de veiligheid van de politieagenten. Ook wordt overwogen om de controles door patrouillerende agenten (tijdens de nachtdienst), bijvoorbeeld de benadering van voertuigen, aan te passen. Dat zal in overleg met de adviseur Frank Brouwer plaatsvinden.
 
Bovendien zullen de acties in het kader van het project ‘Ta Basta Awor’ weer opgestart worden. Die acties zullen tot de carnavalsperiode duren. Inmiddels zijn er meer politiepatrouilles op straat om te voorkomen dat de daders wegvluchten en is dus ook besloten om de kust extra te controleren. De kustwacht onderschepte al een go fast die de verdachten hier zou komen ophalen, aldus de politie.
 
Sinds het schietincident heeft de politie drie verdachte Venezolanen opgepakt, de man H.E.A.P. (38) en de twee vrouwen L.A.V.G. (20) en M.Y.S.P. (21). Het is niet bekend welke rol zij hebben gespeeld bij het schietincident. Zoals bekend werd de man afgelopen vrijdag tijdens een huiszoeking in Gato opgepakt. Bij de woning troffen de agenten tevens de gebruikte vluchtauto en het gebruikte vuurwapen aan.
 
P. werd zaterdag voor de rechter-commissaris (RC) geleid, die zijn aanhouding had getoetst en goed bevonden. Zijn hechtenis werd hierna door het Openbaar Ministerie met acht dagen verlengd, meldde het OM vandaag. Hierna moet hij weer voor de RC verschijnen die dan moet beslissen of hij langer vast moet zitten in het kader van het onderzoek. Of P. de schutter was is onwaarschijnlijk, melden bronnen. Hij en de twee vrouwen die afgelopen zaterdag bij een bar aan de Breedestraat in Otrobanda zijn aangehouden, zaten in de auto en zullen waarschijnlijk voor medeplichtigheid worden vervolgd.
 
De vrouwen zouden vandaag voor de RC worden geleid, meldde het OM. Verder is de politie nog steeds op zoek naar de Venezolaanse man Karoly Rafael Flores Molina (33). De politie roept iedereen op die informatie heeft over deze zaak in het algemeen en over Molina in het bijzonder, om dat door te geven via de telefoonnummers 917 of 108 (anoniem).

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.