PL wil Sapoen en Chitan politiek uitschakelen

PAAMARIBO - Pertjajah Luhur (PL) gaat door totdat Raymond Sapoen en Dipakkoemar Chitan teruggeroepen en politiek uitgeschakeld zijn, deelt partijvoorzitter Paul Somohardjo mee.
 
“Ze hebben misschien de strijd gewonnen, maar niet de oorlog. Als je het vonnist leest, heeft de rechter de overlopers blij gemaakt met een dode mus,” meent Somohardjo. Hij heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen het vonnis en gaat een nieuwe procedure van terugroepen beginnen op 20 december. Het bestuur is vanmiddag ingegaan op het vonnis tijdens een persconferentie in het partijcentrum. 
 
PL heeft ook de tweede rechtszaak tegen Chitan en Sapoen verloren. In het eerste geval was bepaald dat de terugroeping te vroeg gedaan was. In het tweede geval heeft de rechter bepaald dat de beslissing om de twee leden terug te roepen niet rechtsgeldig is. De partijraadsvergadering waarop het besluit genomen was, is niet nauwkeurig en volgens de statuten gehouden. 
Het besluit van de rechter ‘verbiedt de PL om Sapoen en Chitan op welke wijze dan ook te hinderen in de uitoefening van hun taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden als assembleeleden en als politici in het algemeen, totdat de bodemrechter definitief zal hebben beslist over de rechtsgeldigheid van de terugroeping.’ De PL is ook een dwangsom opgelegd van ‘SRD 10.000 voor iedere dag dat zij in strijd handelt met dit vonnis tot een maximum van SRD 100.000’. 
 
Somohardjo merkt op dat Chitan en Sapoen nooit is verhinderd hun werk te doen en dat dit ook nooit zal gebeuren. “Ze mogen handelen hoe ze willen, ook in wat ze noemen hvb, huis van bewaring. We hebben ze nooit daarin geplaatst. Dus dit vonnis stelt niks voor,” vindt Somohardjo. De PL-voorzitter beschouwt het vonnis als een ‘uitstel van executie’ voor Sapoen en Chitan. “Het moet voor de overlopers duidelijk zijn dat hun stoel steeds meer wankelt, omdat we van de rechter steeds meer aanwijzingen krijgen hoe het op de juiste manier moet plaatsvinden,” richt Somohardjo zich tot de beide heren. “Ik zal strijden en niet rusten totdat de achterban voldoening heeft gehad en je politiek bent uitgeschakeld, want het volk heeft jouw gezet en het volk komt bij mij op de eerste plaats.”
 
Netwerk Starnieuws Suriname
 
Related article:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.