Whiteman om de tafel met Advent

WILLEMSTAD — Minister Ben Whiteman (PS) van Gezondheid zal volgende week om de tafel zitten met het bestuur van het Advent Ziekenhuis. Het ministerie heeft namelijk nog geen vergunning afgegeven aan de voormalige Taamskliniek in Damacor.
 
Maandag berichtte de Amigoe dat Geneeskunde en Gezondheidszaken (G&Gz), de voormalige GGD, onlangs een bezoek heeft gebracht aan het ziekenhuis. Gersji Rodrigues Pereira, inspecteur Volksgezondheid, vertelde dat er is gekeken naar de vergunningen voor het leveren van zorg.
 
Pereira zei nadien dat de aanvraag in behandeling is. Het Advent Ziekenhuis maakte eind september bekend de afdeling interne geneeskunde en radiologie te openen. Daarna zou het slaapcentrum volgen. In het ziekenhuis kan men dus terecht om CT-scans, mammografieën, ultrasound echo’s en röntgenfoto’s te laten maken. In juli werden de polikliniek en het priklab al geopend in Damacor.
 
Het Advent Ziekenhuis levert op dit moment dus zorg zonder vergunning. “De zorg die ze leveren is echter uitermate beperkt”, aldus Pereira. Volgens de inspecteur ‘gaat niet alles even snel, maar gaat het wel de goede kant op’. “De zorg is van goede kwaliteit en er is geen aanwijzing dat dit niet zo is.” Hoofd GGD, Irving Keli, bevestigde begin deze week dat de medische vergunningen zijn aangevraagd. “Op basis van de Landsverordening Zorginstellingen uit 2007 wordt er binnen de kaders van de wetgeving beoordeeld of een zorginstelling hieraan voldoet.”
 
Keli vertelde dat ‘een zorginstelling zonder medische vergunning strikt genomen geen zorg mag leveren’. Andere zaken spelen echter ook een rol, zo verklaarde hij. “In bepaalde gevallen wordt hier coulant mee omgegaan, in die zin dat er met de nodige voorzichtigheid wordt gehandeld.” Volgens hem wordt er namelijk rekening gehouden met de continuïteit van de zorg. “Daarnaast is er geen sprake van een medische vergunning voor een nieuwe zorginstelling. De zorg werd al geboden in de voormalige Taams Kliniek.”
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.