Lionstone dreigt met juridische acties

WILLEMSTAD — Hoewel er formeel nog geen beslissing is genomen of de Orco Group inderdaad het Rif Resort, waar het Marriott Hotel gevestigd is, mag aankopen, dreigt de Lionstone Group met juridische acties als dat wel gebeurt.
 
Dat staat in een acht pagina’s tellende brief aan het Amerikaanse makelaarskantoor Ackmann-Ziff Real Estate Group dat belast is met de verkoop en waarvan een kopie ook naar het parlement werd gestuurd. De brief is van advocatenkantoor Sulvaran & Peterson en gedateerd op 6 november. De hotelgroep acht alle betrokkenen bij de verkoop aansprakelijk, inclusief het verlies aan inkomsten, omdat er niet serieus is omgegaan met het aanbod dat Lionstone heeft gedaan op het Rif Resort en dat gewoon het beste aanbod is. Het verloop van het proces tot nu toe heeft volgens Lionstone het karakter van een scam gekregen en is nadelig voor de ontwikkeling van Curaçao en zijn inwoners, zo besluit de brief.
 
Lionstone, dat al het Hilton en Floris Suites op Parasasa beheert, alsmede Sunscape, bood een hoger aankoopbedrag (15 miljoen dollar) en evenzoveel aan investeringen om het resort op te knappen. De Orco Group bood 14 miljoen dollar, maar is bereid meer dan 30 miljoen dollar te investeren in de renovatie van het resort volgens de standaarden van de Marriott-keten. Lionstone zou het hotel open laten blijven gedurende de renovatie. Orco Group laat het resort ruim een jaar sluiten.
 
Een adviescommissie adviseerde daarom de Orco Group als beste keuze. Het openhouden van het hotel gedurende de renovaties achtte de adviescommissie niet realistisch. Dat, en andere zaken is Lionstone in het verkeerde keelgat geschoten. Advocaat Chester Peterson gaat namens zijn cliënt uitvoerig in waarom de voorkeur uitgesproken had moeten worden voor Lionstone. Die viste in 2007 al eens achter het net toen het Rif Resort werd verkocht, waar in deze brief ook weer naar wordt verwezen.
 
Lionstone acht de bedoelingen van Orco Group niet zuiver en onprofessioneel. De hotelgroep verwijst naar het verlies aan inkomsten en banen als het hotel meer dan een jaar gesloten blijft en de gunstige belastingregelingen waardoor het Land Curaçao ook inkomsten misloopt. Daarnaast heeft Orco Group nauwelijks ervaring met de exploitatie van grote hotelketens. De komst van een Hard Rock Hotel Curaçao, zoals al decennialang wordt aangekondigd door de groep, is volgens Lionstone nog steeds geen feit.
 
Tevens wordt in de brief wederom de rol van Jeroen Kibbelaar aangehaald. Hij was lid van de adviescommissie voor de verkoop van het hotel, maar heeft ook zakelijke belangen in de Orco Group. Kibbelaar trad in januari vorig jaar daarom uit de adviescommissie. Een beslissing die middels een landsbesluit ook is bekrachtigd.
 
Het Rif Resort Hotel is technisch failliet en de bedrijfsvoering ontbeert de basis van continuïteit, daarom is de overheid overgegaan tot de verkoop. Volgens de administratie van het land is de vordering van het land op Rif Resort Hotel NV ongeveer 70 miljoen gulden, maar volgens de administratie van Rif Resort Hotel is dit 125 miljoen per eind 2013. Het verschil zit in het feit dat Rif Resort Hotel verplicht is om in de boeken de verschuldigde rente over de schuld ook te administreren.
 
Met name Gerrit Schotte, partijleider van oppositiepartij MFK, heeft eerder dit jaar kritiek geuit op de advisering rond de verkoop van het Rif Resort.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.