Nieuwe politieke partij voor Marilyn Moses

WILLEMSTAD — Marilyn Moses gaat een nieuwe politieke partij oprichten. Dat zei zij vanmorgen in een interview op Radio Direct.
 
Voordat ze haar ontslagbrief bij Pais vrijdag indiende speelde de parlementariër met het idee om een stichting op te richten. De plannen voor die stichting worden nu omgezet naar de politieke beweging van Moses. Dat zij de leider van die partij wordt is niet automatisch. “We kijken wie de beste leider is”, aldus Moses die verder geen namen noemde.
 
Moses gaat zoals bekend verder als onafhankelijk Statenlid. Haar rol als volksvertegenwoordiger noemt ze een roeping die niemand van haar kan afpakken.
 
De extra besparingsmaatregelen die in de ontwerpbegroting 2016 zijn verwerkt waren voor Moses de aanleiding om vrijdag de stekker uit het kabinet-Whiteman te trekken. De initiële projectie van een economische groei van 1,1 procent in 2016 komt voor Moses niet overeen met de maatregelen die de overheid wil nemen om de uitgaven te verlagen. “Als de begroting gebalanceerd is, is de urgentie om te bezuinigen er niet meer”, aldus Moses. Ze wordt dagelijks door mensen op straat aangesproken die vertellen dat ze hard getroffen zijn door alle maatregelen die sinds 2013 zijn doorgevoerd. Er moet volgens haar aandacht komen voor de groep in de samenleving die in armoede leeft. “Er zijn mensen die niets te eten hebben. Waarom kon er niet gewacht worden met het nemen van extra maatregelen?”, aldus Moses.
 
Op de vraag waarom ze niet eerst heeft geprobeerd de ontwerpbegroting gewijzigd te krijgen door haar stem in het parlement te laten klinken, reageerde Moses met: “Deze regering drukt dingen door en gaat dan verder met de orde van de dag.” Een voorbeeld hiervan is de bevriezing van de loontrede van ambtenaren. Het parlement heeft deze wetswijziging nog niet goedgekeurd, maar de regering heeft de effecten hiervan al in de ontwerpbegroting verwerkt. Moses maakte zich hier kwaad over.
 
Ook voelde ze dat ze er alleen voor stond in haar fractie. Tijdens de begrotingsbehandeling in de Centrale Commissie was ze de enige van de Pais-fractie die die week was komen opdagen. Eugene Cleopa’s schoonmoeder was overleden. Daarom zat hij in Colombia voor de begrafenis. Dat hij die hele week niet in het parlement te zien was vond Moses niet te rechtvaardigen. Ook Pais voorman Alex Rosaria bevond zich in het buitenland. Daarvan had hij haar niet op de hoogte gesteld. Slechts partijgenoot en tevens Statenvoorzitter Mike Franco was in het parlement aanwezig.
 
Het welzijn van de Curaçaose bevolking is haar grootste prioriteit. “Ik ben er voor het volk, voor niemand anders. Ik ben niet de politiek ingegaan omdat ik het nodig heb. Ik heb mijn steun aan de regering ingetrokken voor het volk”, zegt Moses. In het radio-interview vertelde ze hoe ze zelf uit de armoede is geklommen. “Armoede is geen bedreiging voor mij.” Er gingen geruchten de ronde dat Moses haar steun aan de coalitie introk omdat haar partij een oud dispuut over haar rechtspositie niet wilde regelen. Moses ontkende dit. “Ik ben geen vrouw met honger. Het gaat niet om mij. Het draait om het volk.”
 
Volgens Moses functioneert de politieke partij Pais niet naar behoren. Zo werden er partijvergaderingen gehouden buiten het partijgebouw en met ‘anderen’. “Ik kan geen deel uitmaken van zo’n partij. Wel van een georganiseerde partij.” Moses is een van de oprichters van Pais en was sinds de oprichting tot een paar weken terug lid van het partijbestuur.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.