Arubaanse ID-kaart over 6 maanden weer beschikbaar

ORANJESTAD — Het Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister (Censo) gaat over een half jaar weer Arubaanse identiteitskaarten (cedula) uitgeven. De nieuwe kaarten worden hier gemaakt en moeten voldoen aan alle moderne veiligheidseisen.
 
Het Nederlandse bedrijf Multi-Post is verantwoordelijk voor het project om de identiteitskaarten voortaan op Aruba te printen. De nieuwe kaart heeft, net als de oude cedula, het formaat van een creditcard en ook de prijs, 40 florin, verandert vooralsnog niet.
 
In juli 2014 stopte Censo met het uitgeven van de cedula. Het Nederlandse bedrijf dat tot die tijd de Arubaanse identiteitskaarten maakte, wilde bij voortzetting van de samenwerking een driejarig contract. Daar werd niet voor gekozen. Het bedrag dat de burger voor een kaart betaalde, was minder dan de kosten om de kaart in Nederland te maken en hierheen te verschepen. Op elk identiteitsbewijs werd dus verlies geleden. De verantwoordelijke minister besloot daarom de cedula op Aruba te laten maken. Het project om dit op te zetten, werd gepresenteerd aan ontwikkelingsfonds Fondo Desaroyo Aruba (FDA). Na akkoord van FDA werd een aanbesteding gehouden. Uiteindelijk is gekozen voor het bedrijf Multi-Post vanwege haar expertise met grote Europese landen en ook de BES-eilanden. Het bedrijf heeft zes maanden om het project af te ronden.
 
Multi-Post bestaat al dertig jaar en heeft het hoofdkantoor in Nederland. Het bedrijf heeft vestigingen in België, Curaçao, Bonaire en opent zeer binnenkort een vestiging in Aruba. Sinds 2010 levert Multi-Post een totaaloplossing voor de uitgifte van de nieuwe identiteitskaart van Caribisch Nederland: Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Vanaf 2012 verzorgt het bedrijf ook de uitgifte van het nieuwe rijbewijs. Het bedrijf is niet onbekend in Aruba. Via hun kantoor in Curaçao maakt het bedrijf voor lokale banken gepersonaliseerde creditcards en pinpassen.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.