Een minuut stilte op Franse ambassade Paramaribo

PARAMARIBO - Precies om 12 uur maandagmiddag was het op de Franse ambassade in Paramaribo een minuut stil. Ambassadeur Michel Prom en zijn staf hebben de slachtoffers in Parijs herdacht.
 
Een uur eerder had de ambassade een condoleance register geopend.
 
Voor de tweede keer in een jaar tijd ontvangt de ambassadeur de condoleances. “Het is triest om weer hier te staan. Ik ben bedroefd voor mijn land, de landgenoten en de slachtoffers”, aldus Prom. 
 
De wereldwijde sympathie die de afgelopen dagen is getoond, geeft volgens de ambassadeur aan dat het niet alleen om Frankrijk gaat. “Het betreft de menselijke waardes en principes. Vandaag de dag maakt je achtergrond niet meer uit. Eenieder kan waar ter wereld slachtoffer worden van terreur, benadrukt hij. “Je afkomst, etniciteit, leeftijd of nationaliteit, het is iets zonder verklaring.”
 
Of de Franse tegenaanval op terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Syrië, de enige manier is om te reageren, zegt de diplomaat dat het “een middel is. Er zijn andere wegen en wij treffen maatregelen. Niet alleen in Frankrijk maar ook elders in de wereld.”
 
Netwerk Starnieuws Suriname

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.