Advent Ziekenhuis krijgt waarschuwing voor lozen water

WILLEMSTAD — Het Advent Ziekenhuis in Damacor heeft een waarschuwing gekregen voor het lozen van water op de openbare weg. Dat bevestigt de milieupolitie.
 
De directeur, Cenaida Panneflek, heeft tegenover de autoriteit verklaard dat het water afkomstig is van het watersysteem voor de beplanting.
 
Afgelopen zaterdag is er een controle verricht door de milieupolitie, nadat er een klacht was binnengekomen over water dat iedere avond over de straat liep. Volgens de klager wordt er iedere avond tussen 21.00 en 22.00 uur water geloosd op de openbare weg. Naar aanleiding hiervan is de milieupolitie bezig met een onderzoek naar de herkomst van het water.
 
De functionaris laat weten dat er een rapport is opgesteld. “Ik heb zaterdagavond een controle verricht. Rond 19.00 uur zag ik niets. Omstreeks 22.00 uur ben ik wederom naar het Advent ziekenhuis gegaan.” Hij vertelt dat hij toen inderdaad een grote hoeveelheid water zag. Hij voegt hieraan toe dat ‘het verboden is water te lozen op de openbare weg, ongeacht waar het vandaan komt’.
 
De functionaris zegt dat er vandaag eveneens een gesprek heeft plaatsgevonden met de directeur, die heeft verklaard dat het probleem inmiddels verholpen is. “Ze moet ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt”, zegt hij. De milieupolitie meldt de situatie nauwlettend in de gaten te houden en de komende week te controleren of het water eventueel afkomstig is van de wasserette van het ziekenhuis. “Indien ze doorgaan met het lozen van water op de openbare weg, krijgen ze een boete”, aldus de milieupolitie. Panneflek was voor het ter perse gaan van de krant niet bereikbaar voor commentaar.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.