Drie verdachten Decembermoorden naar kantonrechter

PARAMARIBO - Met het besluit van het Hof van Justitie dat de strafzaak naar de Decembermoorden hervat moet worden, komt een nieuwe dimensie in dit strafproces.
 
Waar alle tot nu toe gedagvaarde verdachten door de Krijgsraad worden berecht, zullen drie anderen bij de hervatting van het proces voor de gewone rechter moeten verschijnen.
 
Het Hof heeft bevolen dat tegen Badressein Sital, Harvey Naarendorp en John Hardjoprajitno de vervolging wordt voortgezet. Deze drie waren ten tijde van de Decembermoorden lid van de toenmalige ministerraad. Lange tijd was er een discussie tussen het Hof en het parket of zij door de Krijgsraad of door de kantonrechter berecht zouden moeten worden. Vorige week heeft het Hof beslist dat de geschorste vervolging van de verdachten van de Decembermoorden met onmiddellijke ingang moet worden hervat.
 
Advocaat Hugo Essed verwacht dat Sital, Naarendorp en Hardjopajitno voor de gewone rechter gedaagd zullen worden. Hij denkt niet dat dit tot veel oponthoud zal leiden. Hij veronderstelt dat wanneer de zaak naar de Decembermoorden wordt hervat, eerst begonnen wordt met de verdere vervolging van Naarendorp, Hardjoprajitno en Sital. Het lijkt Essed logisch dat de berechting van Sital, Naarendorp en Hardjoprajitno naar de stand wordt gebracht waarin krijgsraadzaken zich voor de opschorting bevonden en beide processen vanaf dat moment gelijk beginnen te lopen.
 
 
De Ware Tijd

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.