Cooper beschuldigt Statenvoorzitter van dictatoriaal gedrag

WILLEMSTAD — MANparlementariër Charles Cooper is in de pen geklommen nadat Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco aan Parlatino liet weten dat Marilyn Moses niet meer deel uitmaakt van de coalitie.
 
Volgens Cooper moet de Statenvoorzitter het goede voorbeeld geven en moet de wet bij al zijn handelen als leidraad dienen. In de brief aan het Latijns-Amerikaanse parlement gedateerd op 23 november heeft Franco volgens Cooper eenzijdig het besluit genomen om het Statenlid uit twee commissies van Parlatino te verwijderen.
 
De fractie van MAN beschouwt dit als een illegale actie. Ook getuigt het van een gebrek aan respect voor het Reglement van Orde en de regels van het Latijns- Amerikaanse parlement, aldus Cooper. Hij beschuldigt Franco van dictatoriaal gedrag.
 
Volgens Franco is Moses echter door haar vertrek uit de Pais-fractie geen lid meer van de Parlatino-commissie. In elke Parlatino-commissie is een lid van de coalitie en een lid van de oppositie vertegenwoordigd. Moses’ vertrek uit de coalitie werkt ook door in de commissies waar ze deel van uitmaakte, legde Franco eerder aan de Amigoe uit.
 
Binnenkort wordt er een nieuwe indeling van de Statencommissies gemaakt.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.