Eerste Kamer akkoord met kinderbijslag BES

DEN HAAG — De Eerste Kamer is gisteren zoals verwacht akkoord gegaan met de invoering van een kinderbijslag op Bonaire, St. Eustatius en Saba, die door de snelle afhandeling per 1 januari 2016 in kan gaan.
 
De kinderbijslag van 38 dollar vervangt de fiscale tegemoetkoming, waar in de praktijk maar een kleine groep gezinnen gebruik van kon maken.
 
“Door uit te gaan van een voor ieder kind gelijke inkomensonafhankelijke kinderbijslagvoorziening krijgen ook de ouders die geen gebruik kunnen maken van de fiscale kinderkorting een tegemoetkoming van de overheid voor de onderhoudskosten van hun kind”, aldus de Eerste Kamer in een toelichting.
 
Het wetsvoorstel werd goedgekeurd als hamerstuk, waardoor er feitelijk geen stemming plaatsvond. Uit de notulen blijkt dat aan de PVV een zogeheten aantekening is verleend, om aan te geven dat de partij tegen zou hebben gestemd bij een echte stemming.
 
Water en stroom
 
De Eerste Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties sprak gisteren ook over de water- en elektriciteitswet voor Caribisch Nederland, waarover D66 en de ChristenUnie nog extra informatie vroegen. Commissievoorzitter Ruard Ganzevoort (GroenLinks) verwacht dat er echter ook over die wet snel gestemd kan worden. “Het is geen controversiële wet, maar het wetsvoorstel moet wel volgens het juiste traject worden afgehandeld”, aldus Ganzevoort. De wet moet leiden tot een betere en uiteindelijk goedkopere productie en distributie van water en elektriciteit in Caribisch Nederland.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.