Nieuwe slogan OM Curaçao: “Samen staan wij sterk !”

WILLEMSTAD - Woensdag heeft op initiatief van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao en in samenwerking met het Ministerie van Justitie voor ketenpartners een presentatie plaatsgevonden van de film “Nos hóbennan, nos futuro” (De jeugd is onze toekomst) van mw. Renee Gielen.
 
“De jeugd is onze toekomst, de toekomst van ons land Curacao. De justitiële keten moet investeren in die toekomst. Onze inspanningen moeten gericht zijn op het waken over onze jeugdigen. Ze behoeden voor afglijden in de criminaliteit. Maar ook jeugdige criminelen een perspectief geven op een betere toekomst, zoals via het OM-project “Top C” en het project “Abo mes ta disidí”. Dit probleem overstijgt echter onze keten. We zullen hiervoor aansluiting moeten zoeken bij andere ministeries zoals dat van onderwijs. Maar we moeten ook aansluiting zoeken bij de niet traditionele ketenpartners zoals de private sector. It takes an island to raise a child”, zo verklaarde Hoofdofficier Heiko de Jong ter gelegenheid van de vertoning van de film.
 
De Jongh: “Om resultaten te bereiken kunnen we niet zonder elkaar. Samen vormen wij een krachtige machine. Samen delen we de ambitie om onze toekomst veilig te stellen. Samen produceren wij rechtvaardigheid en veiligheid in de samenleving. Onze samenleving. Van ons land Curaçao. Ik neem nu dan ook de gelegenheid om het credo van het Openbaar Ministerie Curaçao voor komend jaar te lanceren: Union ta hasi forsa! (Samen staan wij sterk!)”
 
Het OM doet de daad reeds bij het woord door letterlijk “de Tempel uit te gaan”. Het OM is reeds aanwezig op de wijkteams van politie en bij informatiebijeenkomsten in de wijken, maar ook recentelijk met het uitdragen van ons beleid met betrekking tot relationeel geweld en herstelrecht en door het opzetten en stimuleren van projecten. Uiteraard met het project “Tur Wowo Riba Bo”.
 
Daarnaast lukt het om samen met het Korps Politie, KPC, ook meer strafzaken te doen. De processen-verbaal (pv’s) die het KPC aanlevert laten een kwaliteitsverbetering zien waardoor onze sepots flink zijn gedaald. Het OM Curacao is zeer tevreden met het reeds behaalde resultaat.
 
“De criminaliteit op ons eiland is onverminderd hoog, maar laat dit jaar een lichte daling zien. Deze dalende lijn willen we samen met de politie en alle ketenpartners de komende twee jaar doortrekken. Dat zijn we aan de burger verplicht. We moeten bestendige barrières opwerpen tegen de georganiseerde misdaad op ons eiland. Alleen dan zullen we in staat zijn de criminaliteit fors te doen afnemen. Dat is niet eenvoudig maar ik ben ervan overtuigd dat bij alle betrokkenen de wil bestaat om het werk te klaren. Ik merk dat de neuzen steeds meer dezelfde kant op staan. Union ta hasi forsa!”, aldus Hoofdofficier De Jong.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.