24 nieuwe inspecteurs voor Soaw

WILLEMSTAD — Bij het Departement van de Inspectie voor Arbeid zijn 24 nieuwe controleurs voor een jaar in dienst genomen. Zij zullen zich gaan bezighouden met controles op naleving van de geldende arbeidswetgeving.
 
De versterking van de Arbeidsinspectie maakt deel uit van de speerpunten uit het regeringsakkoord. Zoals bekend kampte de afdeling jarenlang met onderbezetting.
 
Bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw), waaronder de Arbeidsinspectie valt, zijn talloze klachten binnengekomen over slechte en onveilige werkomstandigheden, arbeidsvoorwaarden die niet kloppen en illegale, buitenlandse werknemers. De sociale druk om de controles op deze omstandigheden te verhogen is dan ook groot.
 
Daarom is het ministerie van Soaw een traject gestart om deze controles op te voeren en zijn er 24 controleurs in dienst genomen. Op hun eerste werkdag werden de controleurs toegesproken door de minister van Soaw, Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS).
 
De Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) publiceerde begin juni een rapport over het verstrekken van tewerkstellingsvergunningen, waar bij Soaw over de hele linie een potje van gemaakt werd.
 
Eind september is de ARC ook een onderzoek gestart naar het personeelsbeleid van Soaw. Uit het onderzoek moet meer duidelijkheid komen over met name de werving- en selectieprocedures.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.