Ahmadali: Geen enkele wet verplicht burgers vuilniszakken van overheid te kopen

PARAMARIBO - Er is geen enkele wet waarop het ministerie van Regionale Ontwikkeling zich kan beroepen om burgers te verplichten een door de districtscommissaris aangewezen vuilniszak aan te schaffen.
 
De sanctie bij weigering is, dat het vuil van betrokkene niet wordt opgehaald. 
 
'Het mag niet', zegt Basharat Ahmadali, die de afgelopen jaren de decentralisatie van de districten heeft gecoördineerd, vandaag in de Ware Tijd.
 
Parlementariërs hebben afgelopen week tijdens de begrotingsbehandeling kritiek geleverd op het project waarmee het ministerie de districtsfondsen wil versterken.
 
Ahmadali zegt, dat de bevoegde instanties voor vuilophaal, reinigingsdienst en vuilverwerking de minister van Regionale Ontwikkeling, voor de districten, en de minister van Openbare Werken, 'uitsluitend voor Paramaribo', zijn.
 
'Zij missen de bevoegdheid om tarieven vast te stellen, omdat het gewoonweg is voorbehouden aan de wetgever.' De ministers zijn wel bevoegd om wetsvoorstellen daartoe te doen, zegt Ahmadali.
 
In het kader van de decentralisatie heeft hij in 2012 wetsvoorstellen bij de regering ingediend die dit mogelijk maken. Hoewel het niet mag, benadrukt Ahmadali dat de maatregel wel kan.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.