Aantal illegalen op St. Maarten zorgelijk

DEN HAAG — De aantallen illegalen op St. Maarten zijn ‘zorgelijk’, aldus minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vandaag.
 
Illegalen komen onder meer terecht in de prostitutie op het Caribische eiland. Vooral uit Haïti komen veel mensen.
 
De NOS meldde op gezag van het Openbaar Ministerie dat er op St. Maarten naar schatting 40.000 illegalen zijn. Dat zijn er net zoveel als eilandbewoners. Mensenhandel, uitbuiting en prostitutie floreren op het eiland.
 
Kamerleden zijn momenteel op St. Maarten om over de situatie te praten. Volgens Plasterk zijn er ‘serieuze zorgen’ over de rechtshandhaving op het eiland.
 
Het kabinet trok vorig jaar al 20 miljoen euro extra uit om politie, douane, kustwacht en justitie te versterken. Met deze financiële injectie moet je ‘een heel eind komen’ richting oplossen van de problemen, aldus Plasterk.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.