Meer mensen vanuit Europees Nederland naar BES eilanden dan andersom

BES ISLANDS - 3.400 inwoners van het Europese deel van Nederland verhuisden tussen 2010 en 2014 naar een van de eilanden van Caribisch Nederland; 2.500 mensen verruilden het Caribische deel van Nederland voor het Europese deel.
 
Per saldo vestigden meer mensen zich vanuit Europees Nederland op Bonaire, Saba of St. Eustatius dan omgekeerd.
 
Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
 
Met name autochtone Nederlanders emigreerden relatief vaak naar een van de eilanden van Caribisch Nederland; bijna 800 meer dan in omgekeerde richting. Ook onder Nederlanders van Antilliaanse herkomst van de tweede generatie is dit naar verhouding vaker het geval, al gaat het hierbij om een kleine groep. Bij Antillianen van de eerste generatie is er geen verschil in migratiebeweging; er verhuizen evenveel mensen van Europees naar Caribisch Nederland als andersom.
 
Vooral bij twintig- tot dertigjarigen van Europees-Nederlandse herkomst is Caribisch Nederland in trek en is de migratie erheen groter dan die in omgekeerde richting. Waar het migratiesaldo normaal gesproken het hoogst is onder twintigers en afneemt met de leeftijd, is voor Caribisch Nederland het aantal veertigers dat daar naartoe migreert verhoudingsgewijs hoog.
 
De eerste generatie Antillianen, die zijn geboren op Aruba, Curaçao of St. Maarten, verhuisden in de periode tussen 2010 en 2014 aanmerkelijk vaker naar Europees Nederland dan omgekeerd: 16.000 tegenover 11.500. Dit zijn vooral oudere tieners en twintigers. Zij komen doorgaans naar Nederland om een opleiding te volgen. Voor autochtone Nederlanders en tweede generatie Antillianen geldt juist het omgekeerde: van hen vertrokken er juist iets meer van Europees Nederland naar Aruba, Curaçao of St. Maarten dan andersom.
 
Tussen 2010 en 2014 is de bevolking van Caribisch Nederland gegroeid met bijna 3.800 inwoners. Dat is grotendeels toe te schrijven aan het positieve migratiesaldo en kwam in veel mindere mate door natuurlijke aanwas (geboorten). Naast het positieve migratiesaldo vanuit Europees Nederland (bijna duizend), droeg ook migratie vanuit Midden- en Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Canada bij aan deze bevolkingstoename.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.