Zika-virus ook in Suriname

PARAMARIBO - In het afgelopen weekeinde is een 75-jarige man overleden aan het zika-virus in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Vier Surinamers inmiddels aan gevreesd virus overleden.
 
Dit bevestigt Lesley Resida, directeur bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), vanochtend, dinsdag 19 januari 2016, tegenover De Ware Tijd. 
 
Resida zegt dat de persoon ook onderliggende klachten had. Het aantal zika-gerelateerde sterfgevallen is momenteel vier.
 
De BOG-directeur zegt, dat het onderzoek nog niet af is en dat hij de schriftelijke rapportage nog niet binnen heeft. Volgens Resida kan het virus al bestaande klachten verergeren. Het virus zelf is niet gerelateerd aan sterfte. Een misvatting is aldus Resida, dat het spuiten in buurten tegen muskieten het probleem oplost.
 
Volgens arts Wim Bakker heeft Suriname, net als bij het chikungunya- en denguevirus, ook gefaald met het zika-virus. Volgens hem zou de overheid de onderzoeksinstrumenten zoals het BOG en de universiteit moeten inzetten om onderzoek te doen.
 
‘Hier en daar een beetje opruimen slaat nu op niets, we tasten in het duister, er is geen onderzoek gedaan’, zegt de arts. Indien er bij de vorige epidemieën onderzoek was gedaan, hadden we volgens hem als land een goed beeld welk ras, welke leeftijdsgroep en buurt een risicofactor is. ‘Met de beperkte middelen die we hebben moeten we slim zijn door onderzoek te doen. Als je geen kennis van de tegenpartij hebt, hoe zal je hem dan bestrijden’, aldus Bakker.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.